Βιογραφικό

bio-1

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης

Είμαι Ανωγειανής καταγωγής, γεννήθηκα όμως και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή της Ανάληψης. Το όνομα μου προέρχεται από τον Παππού μου, τον ξακουστό ανωγειανό αντάρτη της εθνικής αντίστασης Κώστα Κεφαλογιάννη (Κουντόκωστα), τον οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβα να γνωρίσω.

Η Οικογένεια μου

Μεγάλωσα σε μια τρίτεκνη οικογένεια με τον κατά τρία χρόνια μικρότερο αδερφό μου Άρη και την κατά έξι χρόνια μικρότερη αδερφή μου Στέλλα. Μάθαμε από μικροί τη σημασία της προσφοράς και της ευγένειας. Πάντα ενωμένοι σε όλες τις μικρές ή μεγάλες στιγμές που περνάει ο καθένας μας.

family
degree

Σπούδασα Νομική και Πολιτικές επιστήμες

Αρχικά πέρασα μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Πολιτικών Επιστήμων. Μόλις ολοκλήρωσα το πτυχίο μου, έδωσα κατακτήτριες εξετάσεις για τη Νομική Θεσσαλονίκης, όπου πέρασα 3ος ανάμεσα σε 250 υποψήφιους.

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις

Πάντα πίστευα ότι η στρατιωτική θητεία δεν είναι χάσιμο χρόνου αλλά μια ευκαιρία να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Έτσι, εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, υπηρετώντας στις Ειδικές Δυνάμεις, στην Α΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών σε Ρόδο και Καστελλόριζο και στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.

military
onned

Εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα ενδιαφέρον για τα κοινά. Η συμμέτοχη μου στη μεγαλύτερη κομματική νεολαία της χώρας με έκανε να γνωρίσω νέα φιλόδοξα άτομα που μοιραζόμαστε το ίδιο “μικρόβιο”. Ως Οννεδίτης υπηρέτησα τη θέση: Υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Εκπροσώπησα την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας σε πολλά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πρώτο δικαστήριο

Παρόλο που δεν ασχολήθηκα με το αντικείμενο του Ποινικού Δικαίου, η πρώτη μου υπόθεση αφορούσε το αδίκημα της απάτης και εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

law
european

Εργάστηκα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το 2019 εργάστηκα στο Ευρωκοινοβούλιο. Παρακολούθησα από κοντά την επιτροπή για τα αγροτικά θέματα «AGRI» και την επιτροπή εξωτερικών Υποθέσεων «AFET». Το σημαντικότερο όμως είναι πως αντιλήφθηκα πως δουλεύει ένας σύνθετος οργανισμός όπως η ΕΕ.

Ορίστηκα συντονιστής της ΝΔ

Το 2022 βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να αποδεχθώ την πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβω τη θέση του Συντονιστή Παραγωγικών Τομέων του κόμματος. Από τότε έχω πραγματοποιήσει δεκάδες συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς ανά την Ελλάδα.

Τα ενδιαφέροντα μου

Η μεγάλη μου αγάπη από μικρός είναι ο αθλητισμός. Έπαιξα ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Εργοτέλη και μπάσκετ στο Ηράκλειο ΟΑΑ. Από παιδί είχα λατρεία για το ψάρεμα και το σκάκι.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο